NL | EN

Case Samenwerking met musea

Rijksmuseum ABC

Partner

Samenwerking tussen musea & Rubinstein

Het begon met het Gouden Boekje Vincent en Camille dat ondertussen in negen talen verkrijgbaar is. Daarna verscheen De Grote Van Gogh Atlas, inmiddels ook in zes talen vertaald. De Grote Gauguin Atlas ligt nu net in de boek- en museumwinkels. Ze kwamen allemaal tot stand in samenwerking met het Van Gogh Museum.

Rubinstein werkt ook samen met het Rijksmuseum, Stedelijk Museum Amsterdam, Teylers Museum, Eye Filmmuseum, Het Scheepvaartmuseum, Rijksmuseum van Oudheden, Zuiderzeemuseum, Museum Catharijneconvent, Het Nieuwe Instituut en Het Anne Frank Huis.

Delen
Klok Slinger Uurwijzer Minutenwijzer

Deze musea kozen voor een exclusief Gouden Boekje

- EYE Filmmuseum
- Rijksmuseum
- Het Scheepvaartmuseum
- Koninklijk Paleis Amsterdam
- Anne Frank Huis
- Rijksmuseum van Oudheden
- Stedelijk Museum Amsterdam
- Van Gogh Museum
- Zuiderzeemuseum
- Museum Catharijneconvent

Boeken in samenwerking met musea

In opdracht van prestigieuze musea en instituten maakt Rubinstein 'state of the art' kunstcatalogi, prentenboeken en zogenaamde coffee-table boeken, soms met CD of DVD.

Windmolentje

Mijlpalen

De Grote Van Gogh Atlas is vertaald in het Frans, Duits, Engels, Chinees, Japans en Koreaans.

Van het Rijksmuseum Voorleesboek zijn inmiddels 40.000 exemplaren verkocht.

Het Gouden Boekje 'Het meisje met de gouden jurk' dat Rubinstein maakte in samenwerking met het Rijksmuseum is inmiddels vertaald in het Japans, Russisch, Spaans, Engels en Frans.

Ach, wat een adembenemend mooi boek!!!

Jeroen Krabbé over De Grote Van Gogh Atlas
Kroonluchter
Samenwerking:

Van Gogh Museum en Rubinstein

In samenwerking met het Van Gogh Museum verscheen eerst het Gouden Boekje 'Vincent en Camille' in het Nederlands, Frans en Engels. Later is dit Gouden Boekje ook in het Russisch, Japans, Duits, Italiaans, Spaans en het Chinees verschenen. Uit deze succesvolle samenwerking kwam vervolgens het idee van 'De Grote Van Gogh Atlas' voort, die in 2015 verscheen. Inmiddels is dit boek in meerdere talen verkrijgbaar en zijn de rechten verkocht aan het buitenland.

Meer info
De grote van Gogh atlas
Plankje
Samenwerking:

Rijksmuseum en Rubinstein

Het Rijksmuseum en Rubinstein hebben samen een serie mooie boeken gemaakt: de Gouden Boekjes 'Marten en Oopjen maken zich mooi' en 'Het meisje met de gouden jurk', 'Het Rijksmuseum Voorleesboek', 'Het Rijksmuseum ABC' en 'De tempelwachters van het Rijksmuseum'.

Rijksmuseum ABC
Plankje
Samenwerking:

Rijksmuseum en Rubinstein

De beste kinderboekenschrijvers uit Nederland en Vlaanderen laten in Het grote Rijksmuseum voorleesboek hun fantasie de vrije loop en vertellen hun verhaal bij vijfentwintig beroemde meesterwerken uit het Rijksmuseum.

Meer info
het Grote Rijksmuseum Voorleesboek
Plankje
Samenwerking:

Teylers Museum en Rubinstein

Hét boek bij de Monsterdieren expositie, die te zien was in het Teylers Museum in het voorjaar 2018. Auteurs Jet Bakels en Anne-Marie Boer verzamelden feiten, volksverhalen en mythes over vermeende monsters. Ze gingen op zoek naar de feiten en de fabels achter de Yeti, Nessie, de Kraken en Bigfoot, over hoe we waarnemen en hoe wetenschap werkt.

Meer info
Monsterdieren fabels en feiten Jet Bakels en Anne-Marie Boer
Plankje
Samenwerking:

Het Nieuwe Instituut en Rubinstein

In samenwerking met Rubinstein maakt Het Nieuwe Instituut op basis van de schatten uit hun collectie een spectaculair boek en doeboek waarin kinderen leren dat bijna alles om hen heen door iemand is vormgegeven. Elke architect begint met het tekenen van 1 lijn, die kan uitgroeien tot een vierkant, een huis, een straat, een wijk tot een wereldstad.

Hoi, ik ben een lijn
Plankje