NL | EN

Over ons

Rubinstein is opgericht in 1985 door Maurits Rubinstein als uitgeverij van luisterboeken. Al gauw kwamen daar boeken voor kinderen en volwassenen bij.

Vanuit het sfeervol ingerichte kantoorpand op het Prinseneiland in Amsterdam werkt Rubinstein al meer dan 30 jaar met liefde en aandacht, expertise en vakmanschap aan mooie, vaak boek gerelateerde producties. Dankzij ons wijdvertakte netwerk in de culturele en zakelijke sector en onze creatieve en commerciële kracht om mensen en ideeën te verbinden, komen we tot unieke vormen van creatieve en authentieke kwaliteitsproducties, digitaal en fysiek, voor kinderen en volwassenen.

Daarnaast zijn we direct betrokken bij film- en theaterproducties, zoals de in december 2018 te verschijnen bioscoopfilm van de Fabeltjeskrant en een animatieserie van Het Muizenhuis, die in 2019 zal verschijnen.

Rubinstein gelooft in mooie producten die met liefde zijn gemaakt. Zowel in de uitgeverij als in onze hoedanigheid van licensing agent en filmproducent is de unieke signatuur van Rubinstein zichtbaar. Rubinstein vertelt verhalen die de geest prikkelen en de wereld een beetje mooier maken.

In onze eigen studio wordt een groot aantal luisterboeken en muziekproducties opgenomen en gemasterd. Naast de studio ligt een klein theater, het Bonbontheater. Hier nodigen wij met regelmaat pers en relaties uit voor live-opnames van cd’s, luisterboeken of presentaties van nieuwe titels.