NL | EN

Case Gouden Boekjes

Gouden Boekjes 26

De serie prentenboeken met het beroemde gouden randje

De Gouden Boekjes (Little Golden Books) komen oorspronkelijk uit Amerika en worden in Nederland sinds 2001 uitgegeven door Rubinstein.

De serie staat bekend om zijn originele verhaaltjes, prachtige illustraties en het gouden randje. De Gouden Boekjes kom je overal tegen: van boekhandel tot museum tot supermarkt.

Wereldwijd zijn er meer dan 1.500 Gouden Boekjes verschenen die in totaal meer dan 3 miljard keer zijn verkocht. En elk jaar komen er nieuwe bij…want veel Nederlandse auteurs en illustratoren werken graag mee aan de uitbreiding van de Gouden Boekjes collectie!

Delen
Klok Slinger Uurwijzer Minutenwijzer

Gouden Boekjes op maat

Viert u binnenkort een belangrijk jubileum? Of wilt u om een andere reden uw boodschap op een bijzondere manier voor het voetlicht brengen, dan kijken wij graag met u in hoeverre we voor u een exclusief Gouden Boekje kunnen maken.

Wij werkten samen met o.a. Schiphol, Artis, Albert Heijn, NS, de Bijenkorf, Koninklijk Concertgebouworkest, EYE Film, ANWB, Koninklijke Nederlandse Munt.

Meer dan boekjes met een gouden randje

Wilt u graag een exclusief Gouden Boekje, maar zoekt u daarbij ook de kracht van een tweede A-merk zoals Disney of de Efteling? Ook dat is mogelijk.

Windmolentje

Leuk om te weten...

In 2023 vieren we het 70-jarig bestaan van de Gouden Boekjes in Nederland!

Er zijn meer dan twee miljoen Gouden Boekjes verkocht in Nederland en België sinds Rubinstein in 2001 de serie redde van de ondergang.

Van het Gouden Boekje Vijf Brandweermannetjes alleen al zijn inmiddels zo'n 250.000 exemplaren verkocht.

Er zijn meer dan 50 Gouden Boekjes van Nederlandse origine verschenen met bijdragen van o.a. Thé Tjong-Khing, Freek de Jonge, Sieb Posthuma, Jan Paul Schutten, Noëlle Smit, Koos Meinderts, Annette Fienig, Harmen van Straaten, Erik Kriek, Paulien Cornelisse, Charlotte Dematons en Fiep Westendorp.

Het 'goudenboekjesgevoel' is tijdloos: een warm universum, vol spanning en avontuur, maar nooit bedreigend. De wereld zoals zij bedoeld was.

Aleid Truijens, de Volkskrant
Kroonluchter
Samenwerking:

Albert Heijn en Rubinstein

In het kader van 125 jaar Albert Heijn maakte Rubinstein vier exclusieve Gouden Boekjes rondom het thema boodschappen doen en supermarkt. Vier auteurs en illustratoren werden gekozen, hetgeen heeft geleid tot een prachtige miniserie boekjes met werk van Tom Schamp, Harmen van Straaten, Gerda Dendooven en Noelle Smit.

Gouden Boekjes 25
Plankje
Samenwerking:

ANWB en Rubinstein

Speciaal voor ANWB maakte Rubinstein Wouter bij de Wegenwacht en een Dagje Uit, twee gouden boekjes met werk van Wouter Tulp en Thé Tjong Khing.

Gouden Boekjes 28
Plankje
Samenwerking:

Gemeente Gouda en Rubinstein

Inmiddels zijn er twee Gouden Boekjes in samenwerking met de Gemeente Gouda tot stand gekomen: Goudse Kaarsjes en Zes Goudse Kaasjes, getekend en geschreven door Harmen van Straaten en met een spectaculair marketingplan bij de lezertjes terecht gekomen, mede dankzij Boekhandel Verkaaik.

Gouda Gouden Boekje
Plankje
Samenwerking:

NS en Rubinstein

175 NS werd gevierd met een exclusief Gouden Boekje: getekend door Jan Cleijne en geschreven door Peter Smit.

NS Gouden Boekje
Plankje
Samenwerking:

De Efteling, Persgroep en Rubinstein

Inmiddels zijn er in samenwerking met de Persgroep 2 series van in totaal 25 exclusieve Efteling sprookjes als Gouden Boekje verschenen. Ze zijn per serie te koop in een mooie schatkist.

Meer info
Gouden Boekjes 19
Plankje
Samenwerking:

Sony en Rubinstein

Rubinstein werkt samen met Sony Music. De Gouden Boekjes zijn nu ook te beluisteren via Spotify en een speciale Sony Music app.

Veel van deze audiobewerkingen gemaakt zijn door Henny Vrienten met de stemmen van o.a. Paul de Leeuw, Willem Nijholt, Toon Tellegen, Wim T. Schippers, Dieuwertje Blok, Job Cohen en Mieke van der Weij.

Meer info
Het Gouden Orkest
Plankje
Samenwerking:

Donald Duck, AD en Rubinstein

In samenwerking met het AD maakte Rubinstein een serie van 15 Gouden Boekjes over Donald Duck en zijn vriendjes. In totaal zijn er 1,2 miljoen boekjes uit deze serie verkocht.

Het Gouden Boek van Donald Duck en zijn vrienden
Plankje
Samenwerking:

Van Gogh Museum en Rubinstein

Het Gouden Boekje Vincent en Camille dat we maakten voor het Van Gogh Museum verscheen inmiddels in 9 talen: Frans, Duits, Engels, Chinees, Japans, Spaans, Russisch, Italiaans en Nederlands.

Meer info
Vincent en Camille 1
Plankje
Samenwerking:

Het Rijksmuseum en Rubinstein

Samen met het Rijksmuseum maakte Rubinstein het Gouden Boekje 'Het Meisje met de gouden jurk', dat inmiddels ook verschenen is in Japan, Rusland en Zuid-Amerika. Het boekje wordt verkocht in de boekhandel en de museumshop van het Rijksmuseum, net als het Gouden Boekje 'Marten en Oopjen maken zich mooi', gemaakt voor de tentoonstelling HIGH SOCIETY in 2018.

Meer info
The Girl in the Golden Dress
Plankje