NL | EN

Case Gouden Boekjes

Gouden Boekjes 26

De serie prentenboeken met het beroemde gouden randje

De Gouden Boekjes (Little Golden Books) komen oorspronkelijk uit Amerika en worden in Nederland sinds 2001 uitgegeven door Rubinstein.

De serie staat bekend om zijn originele verhaaltjes, prachtige illustraties en het gouden randje. De Gouden Boekjes kom je overal tegen: van boekhandel tot museum tot supermarkt.

Wereldwijd zijn er meer dan 1.500 Gouden Boekjes verschenen die in totaal meer dan 3 miljard keer zijn verkocht. En elk jaar komen er nieuwe bij…want veel Nederlandse auteurs en illustratoren leveren maar al te graag een bijdrage aan de uitbreiding van de Gouden Boekjes collectie!

Delen
Klok Slinger Uurwijzer Minutenwijzer

Gouden Boekjes met o.a. Schiphol, Albert Heijn en Stedelijk Museum

Ook steeds meer bedrijven kiezen voor een op maat gemaakt Gouden Boekje ter ere van een jubileum of bijzondere gebeurtenis.

Zo werkte Rubinstein samen met o.a. het Rijksmuseum, Schiphol, Stedelijk Museum, de Efteling, Van Gogh Museum, Artis, Albert Heijn, NS, de Bijenkorf, Koninklijk Concertgebouworkest, EYE Film, ANWB, Zuiderzeemuseum, Scheepvaartmuseum, Rijksmuseum van Oudheden, Catharijneconvent, SS Rotterdam, Lan fan taal en Leeuwarden – Fryslan 2018, Koninklijke Nederlandse Munt en het Koninklijk Paleis op de Dam.

Meer dan boekjes alleen

Met een aantal licentienemers zoals Albert Heijn en Persgroep maakten we een aantal mooie producten met de typische Gouden Boekjes uitstraling.

Windmolentje

Leuk om te weten...

In 2018 vieren we het 65-jarig bestaan van de Gouden Boekjes in Nederland!

Van het Gouden Boekje Vijf Brandweermannetjes zijn in Nederland inmiddels zo'n 250.000 exemplaren verkocht.

Er zijn zo’n twee miljoen Gouden Boekjes verkocht in Nederland en België sinds Rubinstein in 2001 de serie redde van de ondergang.

Er zijn meer dan 50 Gouden Boekjes van Nederlandse origine verschenen met bijdragen van o.a. Thé Tjong Khing, Freek de Jonge, Sieb Posthuma, Jan Paul Schutten, Noëlle Smit, Koos Meinderts, Annette Fienig, Harmen van Straaten, Erik Kriek, Paulien Cornelisse, Charlotte Dematons en Fiep Westendorp.

Het 'goudenboekjesgevoel' is tijdloos: een warm universum, vol spanning en avontuur, maar nooit bedreigend. De wereld zoals zij bedoeld was.

Aleid Truijens, de Volkskrant
Kroonluchter
Samenwerking:

Het Rijksmuseum en Rubinstein

Samen met het Rijksmuseum maakte Rubinstein het Gouden Boekje 'Het Meisje met de gouden jurk', dat inmiddels ook verschenen is in Japan, Rusland en Zuid-Amerika. Het boekje wordt verkocht in de boekhandel en de museumshop van het Rijksmuseum net als het gloednieuwe Gouden Boekje 'Marten en Oopjen maken zich mooi', gemaakt voor de tentoonstelling HIGH SOCIETY.

Meer info
The Girl in the Golden Dress
Plankje
Samenwerking:

De Efteling, Persgroep en Rubinstein

Inmiddels zijn er in samenwerking met de Persgroep 2 series van in totaal 25 exclusieve Efteling sprookjes als Gouden Boekje verschenen. Ze zijn per serie te koop in een mooie schatkist.

Meer info
Gouden Boekjes 19
Plankje
Samenwerking:

Donald Duck, AD en Rubinstein

In samenwerking met het AD maakte Rubinstein een serie van 15 Gouden Boekjes over Donald Duck en zijn vriendjes. In totaal zijn er 1,2 miljoen boekjes uit deze serie verkocht.

Het Gouden Boek van Donald Duck en zijn vrienden
Plankje
Samenwerking:

Van Gogh Museum en Rubinstein

Het Gouden Boekje Vincent en Camille dat we maakten voor het Van Gogh Museum verscheen inmiddels in 9 talen: Frans, Duits, Engels, Chinees, Japans, Spaans, Russisch, Italiaans en Nederlands.

Meer info
Vincent en Camille 1
Plankje
Samenwerking:

Sony en Rubinstein

De Gouden Boekjes zijn ook te beluisteren via de Sony Gouden Boekjes app. Veel van deze audiobewerkingen gemaakt zijn door Henny Vrienten met de stemmen van o.a. Paul de Leeuw, Willem Nijholt, Toon Tellegen, Wim T. Schippers, Dieuwertje Blok, Job Cohen en Mieke van der Weij.

Het Gouden Orkest
Plankje