NL | EN

Case Fiep!

Fiep! 2

Fiep Westendorp

‘100 jaar geleden werd ze geboren. Fiep Westendorp. Fiep legde vast hoe zij Nederland zag en tot op de dag van vandaag is
Nederland dat met haar eens. Ja, zo zijn wij. Zo grappig, zo ernstig. Zo wanhopig nuchter dat we er per ongeluk super-romantisch van worden.’

Uit: Volgens Fiep van Joyce Roodnat

Het werk van Fiep Westendorp is nog altijd springlevend. Haar tekeningen hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. En ook in die van onze uitgeverij. Van kinderboeken en luisterboeken tot boeken voor volwassenen vindt u in onze catalogus; Volgens Fiep met Joyce Roodnats grappige, puntige stukjes bij tekeningen van Fiep die in de jaren 60 in Parool hebben gestaan en het succesvolle Het Gouden Fiep Boekgemaakt voor Postcodeloterij.

Sinds 2016 hebben wij de eer om, naast het uitgeven van boeken, ook het prachtige oer-Hollandse merk Fiep (inter)nationaal te vertegenwoordigen voor licensing. Met als voorbeeld een succesvolle samenwerking met AS Watson, een kinderlijn met rompertjes, slaapzakjes, regenlaarsjes en pyjama’s.

Delen
Klok Slinger Uurwijzer Minutenwijzer

Uitgaven

Rubinstein geeft meerdere boeken uit met illustraties van Fiep Westendorp, voor volwassenen en kinderen.

Voor Fiep's 100ste verjaardag werd 'Het Gouden Fiep Boek' uitgegeven, evenals 'Volgens Fiep - levenslessen van Fiep Westendorp', waarin Joyce Roodnat teksten schreef bij Fiep's tekeningen.

Spullen van Fiep!

Een productlijn met babytextiel, regenlaarsjes, shampoo en kinderslaapzakjes in samenwerking met AS Watson (Kruidvat en Trekpleister).

Windmolentje

Leuk om te weten...

Er zijn meer dan 6.000 illustraties beschikbaar om af te beelden op uw product met een enorme gevarieerdheid in thema's en karakters.

De tekeningen van Fiep Westendorp zijn geliefd bij jong en oud; generaties groeiden op met door haar verzonnen karakters als Jip & Janneke en Pim & Pom.

De prijswinnende animatiefilm 'Het grote avontuur' is vertoond op meer dan 40 (inter)nationale filmfestivals.

Er worden nieuwe animaties verwacht, die te zien zullen zijn op Nickelodeon.

Alles aan het boek ademt feestelijkheid: het royale formaat, de gouden rug, de ruime bladspiegel, de overvloed aan kleuren en het stevige omslag met dieren, kinderen en ballonnen.

Pascale de Vries van bol.com over 'Het Grote Gouden Fiep Boek'.
Kroonluchter

Ook samenwerken?

Bent u op zoek naar een tailor-made product met een afbeelding van Fiep Westendorp? Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. Hieronder enkele voorbeelden van bedrijven die u voorgingen.

Samenwerking:

Monday2Friday en Rubinstein

Monday2Friday uit Barcelona is de eerste buitenlandse agent die Fiep gaat vertegenwoordigen in Spanje en Portugal!

Fiep! 11
Plankje
Samenwerking:

AS Watson en Rubinstein

Voor AS Watson (Kruidvat en Trekpleister) ontwikkelde wij een direct-to-retail concept voor het baby- en kindersegment, variërend van slaapzakjes, pyjama's en rompertjes tot regenlaarsjes en toilettasjes.

Fiep Laarsjes
Plankje