NL | EN
Uitgeverij  Actueel
De grote Chagall atlas

De grote Chagall atlas

De Grote Chagall Atlas volgt de Joodse kunstenaar Marc Chagall naar de plaatsen waar hij woonde en werkte. Het leven bracht hem op de meest uiteenlopende plekken op aarde. Voortdurend liep hij als het ware tegen de wereldgeschiedenis aan. De vele reizen leverden hem een bibliotheek aan beelden op die voortdurend terugkwamen in zijn werk.

Chagall werd geboren in het Rusland van de tsaren en reisde naar Parijs toen het kubisme en fauvisme op het punt stonden de kunst voorgoed te veranderen. In de Eerste Wereldoorlog zat hij vast in zijn geboorteplaats Vitebsk, aan het Oostfront van een oorlog die naadloos overging in de Russische Revolutie. In de jaren 20 en 30 woonde hij in Berlijn en Parijs, waar de Tweede Wereldoorlog steeds dichterbij kwam. Net op tijd wist hij te ontkomen naar de Verenigde Staten. Na de oorlog vestigde hij zich, inmiddels een gevierd kunstenaar, in Zuid-Frankrijk, met Picasso en Matisse als buren.

Na De Grote Van Gogh Atlas, De Grote Gauguin Atlas en De Grote Bach Atlas is dit het vierde deel in een serie over de bewogen levensverhalen van bijzondere kunstenaars.