NL | EN
Uitgeverij  Kinderen
Heertje en Meneertje 2

Heertje en Meneertje

Wat zijn het dikke vrienden, Heertje en Meneertje! En wat zijn ze dol op bouwen! Heertje bouwt een toren, hoger en hoger en hoger. Meneertje graaft een kuil, dieper en dieper en dieper. Zo bouwen ze aan hun eigen huis, Heertje hoog boven de wolken en Meneertje diep onder de grond. Elke dag rond schafttijd komen ze elkaar tegen in de bouwkeet.

Maar op een dag zijn de twee huizen klaar. En daar zitten ze dan, ieder in hun eigen ideale huis. Toch missen ze iets: elkaar! Samenwonen lijkt hen stukken gezelliger.

Maar waar?

 • Eric Vanthillo, Pluizuit:
  “Dit charmante prentenverhaal  bekoort zowel jong als oud. Herkenbaarheid troef! En inleving in de beide personages of medeleven gebeuren automatisch. […] Een meer dan geslaagd geheel dat we met veel plezier aanraden aan jong en oud (en liefst samen).”

  Hannie van Grol, In de boekenkast:
  “De figuren Heertje en Meneertje zijn echt een karikatuur van een bouwvakker. Knap uitgebeeld! De gezichtsuitdrukkingen spreken boekdelen en zullen door de kinderen zeker goed geïnterpreteerd worden. De kleuren die gebruikt zijn, spreken erg aan. Kortom, Heertje en Meneertje is een leuk prentenboek voor kinderen vanaf een jaar of vier. De kijk op samenwerking en vriendschap wordt goed neergezet en zal door kinderen zeker goed opgepakt worden. Het verhaal nodigt daarom uit om te praten over samen dingen doen en elkaar helpen.”

  Alles wat ik mooi kan vinden:
  “Op de prachtige illustraties zie je Heertje en Meneertje zich letterlijk in alle mogelijke houdingen wringen om een oplossing te bedenken. En die komt er… Prachtig verteld en geïllustreerd verhaal met een rijk taalgebruik en met een thematiek gericht op kleuters en leerlingen van de eerste graad basisschool.”

  Heavenleigh Books:
  Heertje en Meneertje is een prentenboek dat geweldig is om voor te lezen, of dat nu thuis is of in de klas, dat maakt niet uit. Na het voorlezen kun je hele mooie gesprekken voeren over het verhaal met kinderen. Wat vinden ze belangrijk in het leven en zijn ze bereid om soms hun eigen dingen in te leveren om daar juist weer andere dingen voor in de plaats te krijgen. Dit prentenboek laat kinderen op een hele mooie manier zien dat je soms dingen inlevert, maar dat dat niet iets negatiefs hoeft te zijn. Dit gehele verhaal hebben Elle van Lieshout en Erik van Os op een hele kindvriendelijke, grappige en fijne manier beschreven. “Heertje en Meneertje” is absoluut een aanrader voor kinderen vanaf vier jaar.”

  De leesplank:
  “Zo zie je maar weer, thuis is niet perse een plek. Het zijn de mensen die je je thuis laten voelen. En dat brengen Elle van Lieshout en Erik van Os op een speelse manier. […] Jan Van Lierde] maakt mooie platen die niet te druk zijn maar duidelijk het verhaal vertellen en zo de tekst ondersteunen.”