NL | EN
Uitgeverij  Kinderen

Haren vol banaan

Haren vol banaan, vieze liedjes en stoute versjes |

Haren vol banaan is een vies en vrolijk boek! Naast gouwe ouwe smaakmakers als Pudding met vel schreef Erik van Os in dezelfde traditie vijfentwintig nieuwe liedjes en versjes vol bruikbare tips: ga alleen op woensdag naar school; vraag een haai als huisdier; maak je knuffels op met mama’s lippenstift en zie je een eenzaam drolletje in de wc, draai er dan speciaal voor hem een heel lief vriendje bij. De sprankelende tekeningen van Noëlle Smit zijn al even vies en vrolijk als de versjes en de liedjes.

Leespluim van de maand! Sardes-Leespluim voor Haren vol banaan

  • Juryrapport Sardes-Leespluim augustus 2018

    Kijk je wel eens in je onderbroek om te controleren of je linker- en rechterbil er nog wel in zitten? Roept je moeder wel eens ‘Kind, wat knap dat je in je bed hebt geplast’? Weet je ook niet altijd wat je met een volle snotsneus moet doen en smeer je het maar in de gordijnen?

    De vieze en stoute liedjes van Erik van Os zijn inderdaad lekker vies – alleen al die haren vol banaan, Gatsie! – en stout. Ze staan ook vol handige tips: neem een haai als huisdier en ga alleen op woensdag naar school. En uiteraard ontbreekt ook de nodige poep en pies niet. De toon is duidelijk, vrolijk en ondeugend.

    De illustraties van Noëlle Smit sluiten daar mooi bij aan. Ze zijn zo mogelijk nog ondeugender en vrolijker. Vieze kindjes die de boel overhoop halen, op tafels klimmen, boos kijken, in hondenpoep peuren. Hoewel elke tekening een eigen invalshoek heeft, zorgen terugkerende kleuren, huisdieren, paardenstaartjes en appelwangen voor samenhang en een vrolijke sfeer.

    De liedjes en versjes uit deze bundel zijn te horen op de bijgesloten cd. Leuk, die afwisseling van gezongen en gesproken teksten. Een aanwinst voor de kinderopvang, klas en buitenschoolse opvang, maar ook voor de huiskamer en de achterbank van de auto! Van een van de liedjes is de muzieknotatie opgenomen.