NL | EN

Film & theater De Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant header
Varen

De Fabeltjeskrant keert terug als animatiefilm

Groot nieuws uit Fabeltjesland! Vijftig jaar na de eerste uitzending van De Fabeltjeskrant komt Meneer de Uil terug. Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem Bever uit het Grote Dierenbos in Fabeltjesland beleven hun avonturen dit keer niet op de kijkbuis maar als gloednieuwe animatiefilm in de bioscoop. De film DE FABELTJESKRANT & DE GROTE DIERENBOS-SPELEN is vanaf 19 december te zien.

De film wordt een feest voor drie generaties; één van herkenning voor alle ouders en grootouders en voor de kleintjes een vrolijke en spannende introductie van De Fabeltjeskrant. Rubinstein Media en animatiestudio Grid hebben vier jaar gewerkt aan de digitalisering van de befaamde dieren. Producenten Maurits Rubinstein en Mark Mertens: ‘Het is een eervolle opdracht om De Fabeltjeskrant, wat toch Nederlands cultureel erfgoed is, opnieuw aan de wereld te mogen introduceren. Ook in het buitenland is er al veel belangstelling voor de nieuwe Fabeltjeskrant.’ Producent Robin de Levita: ‘Het was een heel lang en zorgvuldig proces om de dieren in ere te digitaliseren. Het is gelukt een liefdevol eerbetoon te maken aan de legendarische serie.’

  • Verlengd! Tot en met 6 januari 2019 kun je naar de tentoonstelling Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant in LP2 (Las Palmas) Wilhelminapier, Rotterdam. Een tentoonstelling voor de hele familie!
  • Dutch FilmWorks brengt DE FABELTJESKRANT & DE GROTE DIERENBOS-SPELEN in de kerstvakantie op 19 december 2018 in de bioscoop. Hatsikidee!

 

Delen