NL | EN
Uitgeverij  Volwassenen

Sprong in het heelal 4 – De terugkeer van Mars

 • Auteur

  Charles Chilton

 • Duur

  2 uur 12 min

 • Prijs

  13.99

 • ISBN

  9789047616672

Met een gastrol van André Kuipers!

André Kuipers is een groot fan van de hoorspelen van Léon Povel en Een sprong in het heelal heeft hem zelfs geïnspireerd heeft om de ruimtevaart in te gaan. Kuipers luisterde naar Sprong in het heelal in het internationale ruimtestation ISS.

Sprong in het heelal is het meest succesvolle sciencefictionhoorspel op de Nederlandse radio. Het werd, tussen 1955 en 1958, in drie langlopende series door de KRO uitgezonden, te weten: Deel 1 – Operatie Luna, Deel 2 – Het marsmysterie en Deel 3 – Mars slaat toe. Bij alle drie was de regie in handen van Léon Povel.

Voor het vierde deel De terugkeer van Mars treedt Winfried Povel in de voetsporen van zijn vader. Hierin maken Jeff Morgan en zijn bemanning een derde expeditiereis naar de rode planeet, maar raken verdwaald in de tijd. Wanneer ze na dertig jaar plotseling weer opduiken wordt hun radiosignaal in eerste instantie op aarde als een stoorzender opgevat en hebben ze heel wat uit te leggen aan de autoriteiten die hen dood hadden gewaand. Waar zijn zij de afgelopen dertig jaar geweest en hoe komt het dat ze niet ouder zijn geworden?

 • Met onder meer: Hein Boele, Chiel de Kruijf, Jack Mulder, Hero Muller, Paula Majoor, Hans Simonis, Vivian Boelen, John Beringen en Donald de Marcas. Met een gastrol van André Kuipers!
  Geluidseffecten: Léon Povel, André du Bois, Ad van der Ven, Guy Sweens en Gerard Leeuw.
  Productie en regie: Winfried Povel.