NL | EN
Uitgeverij  Kinderen

Operatie Vrotte

 • Auteur

  Mark Haayema

 • Illustrator

  Loes Riphagen

 • Leeftijd

  4+

 • Prijs

  9,99

 • ISBN

  9789047627821

Alle kinderen in de straat kennen mevrouw Vrotte. Als ze voorbij rijdt in haar wagentje, volgeladen met potten en pannen, wordt het stil op straat. Kinderen verstoppen zich achter lantaarnpalen, vogels stoppen met fluiten en zelfs de zon lijkt minder vrolijk te schijnen. Loek, Lisa en Lulu weten het zeker: mevrouw Vrotte is een heks! Ze bedenken een plan om haar te ontmaskeren. Maar dat loopt anders dan verwacht…

Gouden Boekje over vriendschap jong en oud
Hoe leuk is dit! Een groep enthousiaste bso-kinderen van Partou kinderopvang heeft samen met kinderboekenschrijver Mark Haayema en illustrator Loes Riphagen een Gouden Boekje gemaakt: ‘Operatie Vrotte’! Het verhaal gaat over een bijzondere vriendschap tussen jong en oud. Waarom? Vriendjes zijn vitamientjes. Ze zijn goed voor onze gezondheid en maken het leven leuker. En vrienden gunnen we iedereen, jong én oud. Daarom heeft Partou zich in 2019 aangesloten bij De Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, een initiatief van minister Hugo de Jonge en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dit houdt in dat Partou zich op diverse manieren inzet om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Met het schrijven van het Gouden Boekje vragen ze extra aandacht voor dit onderwerp én wordt het (voor)lezen bevorderd.

En dan is er het boekje ‘Operatie Vrotte’
Na maanden hard werken is het boekje eindelijk helemaal af. Wat een mijlpaal! Eind september is het gedrukt en aan het begin van de ‘Week tegen Eenzaamheid’ wordt het boekje gepresenteerd door Dieuwertje Blok.

Alle kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang van Partou krijgen het boekje aangeboden. En vanaf 1 oktober is het boekje voor iedereen verkrijgbaar!