NL | EN
Uitgeverij  Kinderen

Het verhaal van Sinterklaas

 • Auteur

  Sjoerd Kuyper

 • Illustrator

  Emanuel Wiemans

 • Leeftijd

  3+

 • Prijs

  7,50

 • ISBN

  9789047626657

Bestel dit boek

‘Meisjes en jongens,’ zegt meester Tom, ‘ik heb een vraag.’ Alle kinderen gaan rechtop zitten. ‘Wie,’ vraagt meester, ‘komt er zondag naar onze stad?’ Niemand weet het. ‘Op een boot,’ zegt meester. O… eh… ‘Met zijn pieten,’ zegt meester. Dan weet iedereen het: ‘Sinterklaas!!!’

Het verhaal van Sinterklaas vertelt de ware geschiedenis van Sinterklaas. Dat hij heel oud is, een baard en een mijter heeft en cadeautjes geeft weet iedereen. Maar wie weet waarom de Sint geboren in Turkije, zijn verjaardag elk jaar viert in Nederland? En waarom zijn vrienden, de Pieten, altijd roetvegen op hun gezicht hebben. Als je Het verhaal van Sinterklaas gelezen hebt, weet je alles; ook over arme bedelkinderen en grote valse honden. Het verhaal van Sinterklaas is een inclusief verhaal voor iedereen.

Het verhaal van Sinterklaas verschijnt half november 2018 als oorspronkelijk Nederlands Gouden Boekje.

 • Op woensdag 14 november lanceert Uitgeverij Rubinstein een Gouden Boekje van Het verhaal van Sinterklaas, geschreven door Sjoerd Kuyper en getekend door Emanuel Wiemans, in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam (Kattenburgerplein 1), van 15:00 tot 16:30 uur. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan Dieuwertje Blok.

  Het verhaal van Sinterklaas vertelt de ware geschiedenis van Sinterklaas. Dat hij heel oud is, een baard en een mijter heeft en cadeautjes geeft weet iedereen. Maar wie weet waarom de Sint geboren in Turkije, zijn verjaardag elk jaar viert in Nederland? En waarom zijn vrienden, de Pieten, altijd roetvegen op hun gezicht hebben. Als je Het verhaal van Sinterklaas gelezen hebt, weet je alles; ook over arme bedelkinderen en grote valse honden. Het verhaal van Sinterklaas is een inclusief verhaal voor iedereen.

  Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Dieuwertje Blok, bekend van onder andere het Sinterklaasjournaal. Dieuwertje leest het boek voor en gaat in gesprek met de initiatiefnemers en de makers Sjoerd Kuyper en Emanuel Wiemans. Sjoerd Kuyper is een gelauwerd kinderboekenschrijver bekroond met Vlag en Wimpels, meerdere Zilveren en een Gouden Griffel. Emanuel Wiemans heeft meerdere befaamde Gouden Boekjes op zijn naam staan.

  Aanmelden voor de perspresentatie kan hier. Vanwege de beslotenheid van het evenement is reserveren verplicht. Door je aan te melden kom je op de gastenlijst en krijg je toegang tot het museum.

  Graag tot ziens op 14 november.