NL | EN
Uitgeverij  Actueel

Het verhaal van Sinterklaas

 • Illustrator

 • Leeftijd

  3+

 • Prijs

  9,99

 • ISBN

  9789047626657

‘Het verhaal heeft ook een boodschap: De meester uit het verhaal sluit af met de wijze woorden: “Alles verandert. Altijd, en dat is goed.” Zo geeft het boek op subtiele wijze gehoor aan de hele Zwarte Piet discussie. Aanrader voor iedereen die in het Sinterklaasfeest gelooft.’

Het verhaal van Sinterklaas vertelt de ware geschiedenis van Sinterklaas. Dat hij heel oud is, een baard en een mijter heeft en cadeautjes geeft weet iedereen. Maar wie weet waarom de Sint geboren in Turkije, zijn verjaardag elk jaar viert in Nederland? En waarom zijn vrienden, de Pieten, altijd roetvegen op hun gezicht hebben. Als je Het verhaal van Sinterklaas gelezen hebt, weet je alles; ook over arme bedelkinderen en grote valse honden. Het verhaal van Sinterklaas is een inclusief verhaal voor iedereen.

‘Meisjes en jongens,’ zegt meester Tom, ‘ik heb een vraag.’ Alle kinderen gaan rechtop zitten. ‘Wie,’ vraagt meester, ‘komt er zondag naar onze stad?’ Niemand weet het. ‘Op een boot,’ zegt meester. O… eh… ‘Met zijn pieten,’ zegt meester. Dan weet iedereen het: ‘Sinterklaas!!!’

Het verhaal van Sinterklaas verscheen in november 2018 als oorspronkelijk Nederlands Gouden Boekje.

Ook verkrijgbaar in het Engels.

  • 8.000 exemplaren verkocht in 1 maand!
  • Bestseller onder de Sinterklaasboeken van 2018
 • Op woensdag 14 november lanceerde Uitgeverij Rubinstein het Gouden Boekje van Het verhaal van Sinterklaas, geschreven door Sjoerd Kuyper en getekend door Emanuel Wiemans, in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan Dieuwertje Blok.

  Het verhaal van Sinterklaas vertelt de ware geschiedenis van Sinterklaas. Dat hij heel oud is, een baard en een mijter heeft en cadeautjes geeft weet iedereen. Maar wie weet waarom de Sint geboren in Turkije, zijn verjaardag elk jaar viert in Nederland? En waarom zijn vrienden, de Pieten, altijd roetvegen op hun gezicht hebben. Als je Het verhaal van Sinterklaas gelezen hebt, weet je alles; ook over arme bedelkinderen en grote valse honden. Het verhaal van Sinterklaas is een inclusief verhaal voor iedereen.