NL | EN
Uitgeverij  Volwassenen

Hadden we maar dezelfde taal gesproken

  • Auteurs

    L.J.A.D. Creyghton, Serge R. van Duijnhoven

  • Prijs

    49,50

  • ISBN

    9789047621119

Bestel dit boek

Hadden we maar dezelfde taal gesproken | 100 Jaar einde Eerste Wereldoorlog

De afstand tot de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog is vanuit Nederland gering. Wie met de auto naar het zuiden rijdt, kan nog dezelfde dag de daar aanwezige sporen in musea en op militaire begraafplaatsen bezichtigen of de restanten van de oorspronkelijke loopgraven op te zoeken en opnieuw in herinnering te roepen.

Precies dat laatste staat centraal in Hadden we maar dezelfde taal gesproken. Fotograaf L.J.A.D. Creyghton en dichter Serge van Duijnhoven brengen met dit boek het landschap van het Westelijk front uit de Eerste Wereldoorlog visueel en literair in kaart. Van Ieper tot Basel: de Hindenburglinie.

Met bijdragen van Jozef Estes, Johan van de Gronden, Jan Haerynck, Geert van Istendael, Tom Lanoye, Gwy Mandelinck, Pim Milo, Nelleke Noordervliet, Mirjam Rotenstreich, prof. dr. Alex Vanneste, Frank Westerman en Tommy Wieringa.

Tentoonstelling Hindenburgline Project
Op donderdag 13 september, 16.30u opent de tentoonstelling Hindenburgline Project: het zelfherstellend vermogen van mens en natuur bij Galerie LUMC van het Universitair Medisch Centrum in Leiden.

Op uitnodiging van curator Sandrine van Noort wordt er een selectie uit de landschappen en een aantal werken uit de Souvenir-serie getoond. De opening zal worden verricht door prof. dr. Ton Rabelink, hoogleraar interne geneeskunde en onderzoeker in de Regeneratieve Geneeskunde. Meer…

  • formaat: 24,5 x 34 cm (oblong)omvang: 208 pagina’s—hard cover met linnen rug