NL | EN
Uitgeverij  Actueel

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens – voor kinderen

In dit boek zijn de dertig artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens geformuleerd op een manier die kinderen kunnen begrijpen. Het boek is doorspekt met vele voorbeelden: alle mensen zijn gelijk voor de wet, dus dat geldt ook voor een koning die door de politie wordt aangehouden als hij te hard rijdt.

Omdat alle mensen dezelfde rechten hebben, ongeacht de specifieke omstandigheden waarin ze leven, zijn in dit boek veel verschillende mensen vertegenwoordigd: meisjes en jongens, vaders en moeders, paren van hetzelfde geslacht, oud en jong, zwart en wit, mensen met en zonder beperking, transgenders… En kinderen zullen zeker blij zijn te lezen dat ook zij recht hebben op een privéleven met geheimen of recht op vrije tijd en rust van school!

Een inclusief en positief boek dat bijdraagt aan het gesprek over dit actuele onderwerp, gepubliceerd in samenwerking met Amnesty International.

  • ‘In begrijpelijke, toegankelijke taal zijn de dertig artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens kort uitgewerkt voor iedereen. Fijn dat er een boek is dat in gaat op rechten van de mens en dat op een zeer eenvoudige maar duidelijke manier.’ – Hanneke Messelink, Hebban

    ‘Uitgeverij Rubinstein, alleen al voor het uitgeven van een kinderboek over mensenrechten De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens – voor kinderen, verdienen jullie een pluim. Een hele dikke pluim.’ –  Rita Pontororing, Bazarow