NL | EN
Uitgeverij  Actueel

De Grote Gauguin Atlas

 • Prijs

  25.99

 • ISBN

  9789047625889

De grote Gaugain Atlas |

De Grote Gauguin Atlas – Als er iemand een wereldburger was, dan was het de kunstenaar Paul Gauguin (1848-1903). Als op eenjarige leeftijd emigreerde hij – met zijn ouders – van Frankrijk naar Peru. Daar beleefde hij een paradijselijke jeugd. Hij zou altijd op zoek blijven naar het paradijs. Tijdens zijn volwassen leven bevoer hij  alle wereldzeeën en verbleef hij voor kortere of langere tijd in verschillende delen van Frankrijk, Denemarken, Bretagne, Panama, Martinique, Nieuw-Zeeland, Tahiti en Hiva Oa, het Frans- Polynesische eiland in de Stille Zuidzee.

In De Grote Gauguin Atlas volgen we Gauguin niet alleen naar al die plekken op de wereldbol waar hij zijn meesterwerken maakte. We gaan ook mee naar de tijd waarin hij leefde. Een tijd waarin het twee maanden duurde om per boot van Marseille naar Tahiti te komen, waarin de Eiffeltoren nog maar net af was en waar het ontzettend lang kon duren tot de maandelijkse postboot het nieuws – en niet te vergeten het geld van verkochte schilderijen – uit Parijs kwam brengen.

 • Gauguin op Martinique: ‘Het is hier het paradijs’
  Voorpublicatie ‘De Grote Gauguin Atlas’ – NRC, 17 oktober 2018 

  In 1887 vertrokken de vrienden Paul Gauguin en Charles Laval naar Martinique op zoek naar inspiratie. Die reis wordt beschreven in De Grote Gauguin Atlas, die vrijdag uitkomt, bij de Gauguin-expositie in het Van Gogh Museum. Een voorpublicatie. Lees meer….