NL | EN
Uitgeverij  Actueel
Broddelboleten en trulzwammen. Paddenstoelen in de Bommelverhalen 1

Broddelboleten en trulzwammen. Paddenstoelen in de Bommelverhalen

In de verhalen over Olivier B. Bommel en Tom Poes van Marten Toonder komen veel paddenstoelen voor. Je ziet ze vaak als sfeermakers in de prachtige natuurtekeningen. In het bijzonder als het herfst is, maar ook als er magie aan de orde is. Ook zijn schimmels zoals ‘draadhippel’ dikwijls aanwezig in scènes waarin de natuur ‘naar de verturving gaat’.

Maar er zijn ook verhalen waarin paddenstoelen zelfs een hoofdrol spelen. Bijvoorbeeld magische paddenstoelen, als er tovenarij in het spel is: hoed je maar als Hocus Pas aan de gang gaat met een splijtzwam, of trulzwammen laat groeien. Andere keren is Rommeldam in de ban van paddenstoelen met een hallucinerende werking, zoals de prolzwammen in ‘Het platmaken’ en de wademzwalm in ‘De wadem’.

Het boek is rijk geïllustreerd met Bommeltekeningen en afbeeldingen van paddenstoelen. Voor het omslag is een nieuwe Bommelillustratie gemaakt door Tim Artz, die op de achterkant doorloopt. Bij de hardcover worden drie prenten geleverd van originele Bommeltekeningen in facsimile.