NL | EN

Actueel

Elfstedenvereniging ontvang Gouden Boekje

Opa spitsmuis doet mee aan de Elfstedentocht, dat vindt hij het mooiste wat er bestaat. Wat hij niet weet is dat Sipke, zijn kleinzoon, zich stiekem in zijn tas verstopt heeft, want ook Sipke wilde zo graag mee rijden en Friesland zien. Pas bij Hindeloopen buitelt hij eruit. Gelukkig mag hij mee met opa, maar voor zijn eigen tocht moet hij nog even oefenen.

In deze bijzondere tweetalige uitgave zien we de elf steden voorbijkomen in prachtige tekeningen van Harmen van Straaten. Harmen van Straaten heeft meer dan 400 boeken geïllustreerd. Hij won diverse prijzen en zijn werk is in meerdere talen vertaald. Lida Dijkstra schrijft in het Fries en in het Nederlands. Haar boeken zijn veelvuldig bekroond.

In samenwerking met/Yn gearwurking mei Lân fan taal en Leeuwarden-Fryslân 2018. Co-uitgave met Afûk.

Sipke’s Elfstedentocht. Dat is de naam van een nieuw kinderboek, waarvan dinsdag het eerste exemplaar is aangeboden aan Wiebe Wieling, voorzitter van de Elfstedenvereniging. Het boekje maakt deel uit van de Gouden Boekjes-serie. De Gouden Boekjes bestaan 65 jaar en dit is de eerste keer dat er een tweetalige uitgave is: Nederlands en Fries. Het boekje is geschreven door Lida Dijkstra en wordt vijfduizend keer gedrukt. Sipke’s Elfstedentocht zal worden verspreid in Nederland en België.

Voorzitter Wieling is tevreden met het boekje. ‘Er zijn niet veel kinderboekjes over de Elfstedentocht en het is mooi dat kinderen er op deze manier mee in aanraking kunnen komen.’

omropfryslan-nieuws