NL | EN

Actueel

Nieuwe-afbeelding

Voor het eerst een Gouden Boekje over Tom Poes en Heer Bommel

TOM POES en het cadeautje voor Heer Ollie

geschreven door Sjoerd Kuyper & geïllustreerd door Henrieke Goorhuis

Over het boek
Het is een heldere dag in december en de verjaardag van heer Olivier B. Bommel nadert. Er is echter een probleem. Tom Poes heeft nog geen cadeautje voor hem gekocht en hij kan ook geen cadeautje bedenken. Op Tom Poes’ vraag of heer Bommel een verlanglijstje heeft, antwoordt die laatste: ‘Zoals mijn goede vader zei: “Een heer van stand vraagt niet om cadeautjes. Een heer van stand krijgt ze gewoon.” En daar houd ik mij aan.’ Tom Poes moet dus op zoek naar een passend cadeau, en snel.

Gouden Boekje
Tom Poes en het cadeautje voor Heer Ollie is het eerste Gouden Boekje waarin Tom Poes en Heer Bommel hun opwachting maken. De tekst is geschreven door gelauwerd kinderboekenauteur Sjoerd Kuyper en de illustraties zijn gemaakt door de getalenteerde Henrieke Goorhuis.

De Gouden Boekjes komen oorspronkelijk uit Amerika. Ze heten daar Little Golden Books en worden uitgegeven door Random House. In Nederland worden de Gouden Boekjes sinds 2001 uitgegeven door Uitgeverij Rubinstein. Wereldwijd zijn er meer dan 1.500 Gouden Boekjes verschenen die in totaal meer dan 3 miljard keer zijn verkocht. En elk jaar komen er nieuwe titeltjes bij… Ook in Nederland! Op www.goudenboekjes.nl vind je kleurplaten, filmpjes en meer leuks.

Gouden Boekje ● 28 pagina’s ● verschijnt: 27 november 2017 ● prijs: € 7,50 ● leeftijd 3+ ● ISBN: 9789047623663