NL | EN

Actueel

Liliane Fonds lanceert nieuw Gouden Boekje: Ethny praat met haar handen

Liliane Fonds lanceert nieuw Gouden Boekje: Ethny praat met haar handen

Het Liliane Fonds heeft 10 november op feestelijke wijze een nieuw Gouden Boekje gelanceerd: Ethny praat met haar handen.  Het boekje is geschreven door Annemarie Haverkamp en geïllustreerd door Emanuel Wiemans. Het prentenboek gaat over Ethny, een meisje met gehoorproblemen uit Guatemala.

Met dit Gouden Boekje wil het Liliane Fonds, dat zich inzet voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden, Nederlandse kinderen meegeven hoe het is om te leven met een handicap op een van de armste plekken van de wereld en hoe belangrijk het is om deze kinderen te helpen.

Voor het nieuwe Gouden Boekje heeft bekroonde schrijfster Annemarie Haverkamp zich laten inspireren door het levensverhaal van de 6-jarige Ethny. Zij is een van de 65.502 kinderen die in 2020 door het Liliane Fonds geholpen zijn. Vóór de hulp van het Liliane Fonds kon Ethny door haar gehoorprobleem moeilijk communiceren met haar familie en voelde ze zich eenzaam. Dankzij het Liliane Fonds krijgen Ethny en haar moeder nu (digitaal) les in gebarentaal. Hierdoor kunnen moeder en dochter elkaar nu eindelijk begrijpen en maakt Ethny steeds meer vrienden met buurtkinderen en klasgenoten.

Ethny praat met haar handen is vanaf nu verkrijgbaar via de website van het Liliane Fonds en beschikbaar in hard copy, e-book of luisterversie. Met de aanschaf van het Gouden Boekje draag je bij aan het levensgeluk van kinderen met een handicap in ontwikkelingsladen. De luisterversie is ingesproken door acteur en tevens Liliane Fonds-ambassadeur Fedja van Huêt.

Ethny praat met haar handen is het derde Gouden Boekje dat het Liliane Fonds in samenwerking met Rubinstein uitgeeft. In 2020 brachten zij ook al Sempeta wil maar één ding worden … en Aisha geeft nooit op! uit.