NL | EN

Actueel

Leven en laten leven

Frank Lammers en Johan Fretz winnen Hebban Luisterboek Award 2019

Johan Fretz is winnaar in de categorie ‘luisterboeken voor volwassenen’. Hij ontving de prijs voor het voorlezen van zijn eigen roman Onder de paramariboom. Acteur Frank Lammers is de beste voorlezer in de categorie ‘luisterboeken voor kinderen’. Hij won de award voor het voorlezen van De familie R.I.P., geschreven door de populaire kinderboekenschrijver Paul van Loon. De Hebban Luisterboek Award 2019 is een van de speerpunten tijdens de Week van het Luisterboek, dat werd georganiseerd door lezerssite Hebban.nl.

Genomineerd in de categorie Volwassenen waren Kees Hulst voor het voorlezen van Leven en laten leven van Hendrik Groen. Louis van Beek voor het voorlezen van Het Pilgrim Fathers Complot en Johan Fretz voor het voorlezen van Onder de paramariboom.

Luister naar Kees Hulst leest Leven en laten leven

De Hebban Luisterboek Award is een (lezers)juryprijs voor de beste voorlezer. Er zijn twee categorieën: volwassenen en kinderen. Meer dan honderd liefhebbers van luisterboeken beoordeelden de longlist. Onder de longlist-genomineerden bevonden zich veel bekende voorlezers zoals Dieuwertje Blok, Kees Hulst, Inge Ipenburg, Ricky Koole, Frank Lammers, Rik van de Westelaken en Carly Wijs. Auteurs Daphne Deckers, Johan Fretz, Guus Kuijer, Henk Spaan en Anna Woltz waren genomineerd voor het voorlezen van de boeken die ze zelf schreven. Eerdere prijswinnaars zijn Hanna Verboom (Tweede kans geschreven door Martyn van Beek, 2017), Jochem Myjer (De gorgels geschreven door Jochem Myjer, 2017) en Howard Komproe(Kleurenblind geschreven door Trevor Noah, 2018).

De professionele jury van de Hebban Luisterboek Award 2019 bestaat naast Henkjan Smits uit Mariëlle van Tilburg (audioprofessional), Soraya Vink (redacteur en luisterboek-specialist Hebban) en Sander Verheijen (hoofdredacteur Hebban).