NL | EN

Actueel

Adje doet heel druk

Eerste kinderboek van Adriaan van Dis is een Gouden Boekje!

Op 21 november verschijnt het eerste kinderboek van Adriaan van Dis: Adje Doet Heel Druk, een Gouden Boekje met een autobiografisch tintje over een jongetje met ADHD. Het boekje is schitterend geïllustreerd door Lotte Klaver.

Adje laat sinaasappelschillen dansen als een slangenbezweerder, geeft zijn stoel de sporen als een dappere ridder en onder de douche verandert hij in een zeemeerman! Adje zit nooit stil op zijn wiebelbillen. Zijn moeder zou hem soms wel op zijn stoel willen vastbinden! Er is altijd wel iemand die hem tot de orde roept: Adje, kleed je aan. Adje, sta rechtop. Adje, doe gewoon! Gewoon? Niks aan…

Adriaan van Dis is schrijver van romans, novellen, gedichten, toneel en (reis)verhalen. Zijn werk is in vele talen vertaald en veelvuldig bekroond. Veel van zijn boeken zijn, door hemzelf ingesproken, als luisterboek verschenen bij Uitgeverij Rubinstein.

Lotte Klaver is illustrator en beeldend kunstenaar. Ze is verslaafd aan tekenen, het liefst met oost-indische inkt (www.lotteklaver.eu/blog). Ze illustreert onder meer (kinder)boeken, waaronder Under a Silver Moon van Anne Fine (Walker Books).