NL | EN

Actueel

Logo Boekies

Boeken van Rubinstein nu ook te lezen via Boekies

Onze kinder- en jeugdboeken zijn ook te lezen met Boekies! Met Boekies hebben leerlingen de keuze uit 2000 digitale boeken. Maar het is veel meer dan een collectie boeken: Boekies is dé aanpak voor leesbevordering.

Boekies helpt kinderen bij het maken van een passende keuze voor een boek. Daarnaast zijn er verschillende ondersteuningsmogelijkheden tijdens het lezen, zoals een leesliniaal, voorleesfunctie en het gebruik van het dyslexielettertype. Boekies ondersteunt daarnaast de begeleider, bijvoorbeeld de leerkracht. Via Boekies houdt de begeleider zijn kennis op peil op het gebied van leesbevordering, leesplezier en leesmotivatie. Ook ontvangt hij of zij uitgewerkte lesprogramma’s, tips voor een verrijkende leesomgeving en lessuggesties die helpen om structureel werk te maken van leesbevordering. Via het leesdossier krijgt de begeleider inzicht in het leesgedrag van de leerlingen én kan de begeleider de leerlingomgeving verrijken.

Het belangrijkste doel van Boekies is dat iedere leerling leesplezier ervaart en gemotiveerd raakt om te lezen. In Boekies lezen leerlingen online op de computer of tablet. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld thuis verder lezen waar ze op school gebleven zijn. Bovendien zijn boeken nooit meer uitgeleend.

Benieuwd naar welke boeken van Rubinstein in Boekies te vinden zijn? Of benieuwd naar meer informatie over Boekies? Kijk op www.lexima.nl/boekies.