NL | EN

Actueel

De kat in De Wilde Stad

Beestachtige ode aan Amsterdam

Miauw. Mijn naam is Abatutu, filmkat. Ik ben de ster van de film De Wilde Stad, hou van Amsterdam, weet er elke plek te vinden en ken de bewoners. Elke dag wurm ik mij door het kattenluik om op avontuur te gaan. Mijn ontmoetingen met stadsgenoten vinden plaats in het kakkineuze Amsterdam-Zuid, de chique Grachtengordel en de prestigieuze Zuidas. Maar ook op de luidruchtige Albert Cuyp, in de roestige havens, het groene Oosterpark en in de toren van de Oranjekerk.

Maak in dit boek vol verhalen en foto’s kennis met de dieren van de stad. Amsterdam kent zo’n tienduizend dier­ en plantensoorten. De vertrouwde meeuw, muis en snoek hebben er hun thuisbasis, maar er zijn ook nieuwkomers zoals de halsbandparkiet en de rivierkreeft.

De eigenwijze kat Abatutu, de hoofdpersoon in de film De Wilde Stad, neemt je in dit boek mee op sleeptouw naar alle uithoeken van de stad. Zo krijg je de kans om de stadsdieren persoonlijk te leren kennen. Met kennis van zaken laat Abatutu in 25 avontuurlijke verhalen zien hoe ieder dier op zijn eigen, verrassende manier weet te overleven.

Over de auteur
Koos de Wilt ontwikkelt offline en online mediaconcepten, schrijft boeken en interviews, maakt documentaires en geeft lezingen. Samen met Rubinstein maakte hij eerder Het Gote Rijksmuseum Voorleesboek.