NL | EN

Actueel

Het vogeltje en andere Armeense sprookjes

19 februari: Armeense sprookjes en muziek in de OBA!

Wees van harte welkom… bij de presentatie van Het vogeltje en andere Armeense sprookjes, een boek vol met de mooiste sprookjes en volksverhalen van de Dichter alles Armeniërs: Hovhannes Toemanjan. Zijn verhalen zijn voor het eerst vertaald in het Nederlands door Anna Maria Mattaar, met prachtige illustraties van Harmen van Straaten.

Over het boek: 
Elke Armeniër is opgegroeid met de sprookjes van Hovhannes Toemanjan. In dit boek zijn de mooiste sprookjes en volksverhalen van deze Dichter aller Armeniërs nu voor het eerst te lezen in het Nederlands, met prachtige illustraties van Harmen van Straaten. Over het vogeltje dat geeft en neemt, de laffe Nazaar die een held wordt, over het meisje zonder armen dat een koningszoon trouwt, over de vos zonder staart en de leugenaar die de koning te slim af is.

Deze uitgave is verschenen ter gelegenheid van de 150e geboortedag van de beroemde Armeense schrijver Hovhannes Toemanjan, en is tot stand gekomen met steun van de Ambassade van Armenië in Nederland en van de Honorair Consul van Armenië in Amsterdam, de heer Rob Zieck. Vertaald door Anna Maria Mattaar.

Over de auteur:
Hovhannes Toemanjan (1869-1923) was een Armeense schrijver en activist. Hij staat bekend als de Dichter aller Armeniërs. Toemanjan schreef onder meer gedichten, ballades, romans, fabels en artikelen. In 1899 richtte hij een literair genootschap op, dat algauw het centrum van de Armeense cultuur werd. Daarnaast zette hij zich in voor vrede en vluchtelingenrechten.

Op woensdag 19 februari is er de feestelijke boekpresentatie van Het vogeltje en andere Armeense sprookjes in het OBA Theaterzaal, Oosterdokskade 143, 1011DL Amsterdam. U bent welkom van 19:30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur.

Aanmelden? Ja graag! Stuur een mailtje naar pers@rubinstein.nl