NL | EN
Uitgeverij  Volwassenen

Neerlands Hoop in Bange Dagen 1968-1979

 • Auteurs

  Frank Verhallen, Freek de Jonge

 • Prijs

  99.99

 • ISBN

  9789047624318

Neerlands Hoop in Bange Dagen |

Indrukwekkende oeuvrebox van Neerlands Hoop (1968-1979), het beroemde cabaretduo van Freek de Jonge en Bram Vermeulen. De kloeke verzamelbox, samengesteld door Freek de Jonge en cabaretkenner Frank Verhallen, bevat 9 dvd’s, 3 cd’s, 3 boeken en 1 EP. De box, die geheel terecht Neerlands Hoop compleet heet, is niet te tillen en zit zo propvol dat je de losse delen er bijna niet uit krijgt. Maar dat vergeet je snel, want het gaat om een schat aan materiaal, waarvan een groot deel nog niet eerder te zien of te  beluisteren was.

Documentaire Freek (Regie: Dennis Alink) nu in de bioscoop!

‘Een verrassend en veelzijdig portret van de grote cabaretier.’**** NRC

 

 • De kloeke verzamelbox, samengesteld door Freek de Jonge en cabaretkenner Frank Verhallen, bevat 9 dvd’s, 3 cd’s, 3 boeken en 1 EP.

  De box, die geheel terecht Neerlands Hoop compleet heet, is niet te tillen en zit zo propvol dat je de losse delen er bijna niet uit krijgt. Maar dat vergeet je snel, want het gaat om een schat aan materiaal, waarvan een groot deel nog niet eerder te zien of te beluisteren was. Zo bevat de box zwart-witopnames van Neerlands Hoop in Panama (1971), een  televisiebewerking van de in vergetelheid geraakte musical Een kannibaal als jij en ik (1975) en een registratie van de roemruchte voorstelling Bloed aan de Paal (1978). Er zitten drie boeken in de doos, waaronder een goed gedocumenteerde en vlot geschreven geschiedenis van Neerlands Hoop en een prachtig songbook met verzamelde bladmuziek en liedteksten.

 • 19 maart 2018 – ‘De box, die geheel terecht Neerlands Hoop compleet heet, is niet te tillen en zit zo propvol dat je de losse delen er bijna niet uit krijgt. Maar dat vergeef je de makers snel, want het gaat om een schat aan materiaal, waarvan een groot deel nog niet eerder te zien of te beluisteren was’ – NRC, Dick Zijp

  ‘Neerlands Hoop blijkt meer dan een kwart eeuw na dato nog torenhoog overeind te staan: vroege liedjes combineren bravoure, humor, vindingrijkheid en muzikaliteit en doen door de samenzang van (en afwisseling tussen) de beide mannen soms denken aan een oerversie van Acda & De Munnik’. – OOR