NL | EN

Auteur, Illustrator

Studio Schaapman 1

Studio Schaapman

Studio Schaapman is opgericht in 2015. Het is een familiebedrijf en bestaat uit Karina Schaapman en haar vier kinderen, Tom, Ian, Manita en Lili. Met zijn vijven werken zij aan Het Muizenhuis wat gebouwd is als decor voor de gelijknamige kinderboekenreeks. Het Muizenhuis is gemaakt van kartonnen dozen en papier-maché. voor het interieur is gebruik gemaakt van de meest uiteenlopende materialen. Zo vind je er o.a. ijsstokjes, melkdopjes, kralen, stofjes en allerlei soorten afvalmateriaal terug. Er zijn talloze gebouwen, straten, pakhuizen en zelfs een kermis en een haven. Het Muizenhuis is een wereld op zich, waarin Sam en Julia hun buren ontmoeten, leren over oude ambachten en spannende avonturen beleven.

Ben je geïnteresseerd om je eigen Muizenhuis te maken? Op de website van Het Muizenhuis kun je verschillende filmpjes bekijken die uitleggen hoe je dit doet.

En wist je dat je Het Muizenhuis op maar liefst twee plekken in Amsterdam kunt bezoeken? Er staat namelijk een heel groot Muizenhuisdecor tentoongesteld in de Openbare Bibliotheek. Daarnaast bestaat er een heuse Muizenhuis Winkel & Werkplaats in de Jordaan, waar je de rest van de Muizenhuisdecors kunt zien.