NL | EN

Case Samenwerking met musea

Samenwerking met musea

Partner

Samenwerking tussen musea & Rubinstein

Nadat er eerst een Gouden Boekje was verschenen, Vincent en Camille, kwam in 2015 De Grote Van Gogh Atlas uit. Beide kwamen tot stand in samenwerking met het Van Gogh Museum. Inmiddels is De Grote Van Gogh Atlas in zes talen vertaald en Vincent en Camille zelfs in negen.

Rubinstein werkte ook samen met musea als het Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Teylers Museum, Scheepvaartmuseum en Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Vaak begint de samenwerking met een Gouden Boekje, bijvoorbeeld voor een jubileum of speciale gelegenheid.

Delen
Klok Slinger Uurwijzer Minutenwijzer

Deze musea kozen voor een exclusief Gouden Boekje

- Stedelijk Museum Amsterdam
- Van Gogh Museum
- Paleis op de Dam
- EYE Film
- Rijksmuseum
- Rijksmuseum van Oudheden
- Scheepvaart Museum
- Zuiderzee Museum

Boeken in samenwerking met musea

Naast Gouden Boekjes heeft Rubinstein ook een aantal mooie lees- en prentenboeken gemaakt in samenwerking met musea. Zoals diverse uitgaven in samenwerking met het Rijkmuseum en een boek over Ed van der Elsken dat in 2017 verscheen ter gelegenheid van de grote overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Windmolentje

Mijlpalen

De Grote Van Gogh Atlas is vertaald in het Frans, Duits, Engels, Chinees, Japans en Koreaans.

Van het Rijksmuseum Voorleesboek zijn inmiddels 40.000 exemplaren verkocht.

Het Gouden Boekje 'Het meisje met de gouden jurk' dat Rubinstein maakte in samenwerking met het Rijksmuseum is inmiddels vertaald in het Japans, Russisch, Spaans en Engels.

Ach, wat een adembenemend mooi boek!!!

Jeroen Krabbé over De Grote Van Gogh Atlas
Kroonluchter

Toekomstige uitgaven

In 2018 verschijnt De Grote Gauguin Atlas, in navolging van de succesvolle Grote Van Gogh Atlas.

In samenwerking met het Rijksmuseum verschijnt in februari 2018 het Gouden Boekje Marten en Oopjen maken zich mooi, tegelijkertijd met de tentoonstelling High Society.

In 2018 verschijnt in samenwerking met Het Nieuwe Instituut in Rotterdam het kinderboek Het verhaal van een lijn (boek + augmented reality app).

Samenwerking:

Van Gogh Museum en Rubinstein

In samenwerking met het Van Gogh Museum verscheen eerst het Gouden Boekje 'Vincent en Camille' in het Nederlands, Frans en Engels. Uit deze succesvolle samenwerking kwam vervolgens het idee van de Grote Van Gogh Atlas voort, die in 2015 verscheen. Inmiddels is dit boek in meerdere talen verkrijgbaar en zijn de rechten verkocht aan het buitenland.

Meer info
De grote van Gogh Atlas
Plankje
Samenwerking:

EYE Film en Rubinstein

Samen met EYE maakte Rubinstein het Gouden Boekje 'Met Annie en Joop naar de bioscoop' dat werd geschreven door Freek de Jonge en geïllustreerd door Erik Kriek. Freek de Jonge las het boekje voor in De Wereld Draait Door.

Meer info
Met Annie en Joop naar de bioscoop, Freek de Jonge
Plankje
Samenwerking:

Rijksmuseum en Rubinstein

Het Rijksmuseum en Rubinstein hebben samen een serie mooie boeken gemaakt: het Gouden Boekje 'Het meisje met de gouden jurk', 'Het Rijksmuseum Voorleesboek', 'Het Rijksmuseum ABC' en 'De tempelwachters van het Rijksmuseum' en het Gouden Boekje 'Marten en Oopjen maken zich mooi'.

Meer info
Rijksmuseum ABC
Plankje