NL | EN
Uitgeverij  Volwassenen
Paul de Wispelaere leest ‘Ik ben ongeneeslijk’

Paul de Wispelaere leest ‘Ik ben ongeneeslijk’

 • Auteur

  Paul de Wispelaere

 • Voorlezer

  Paul de Wispelaere

 • Duur

  1:48

 • Prijs

  13.99

 • ISBN

  9789079390076

Bestel dit boek

Autobiografische schetsen en fragmenten uit ander werk, voorgelezen door De Wispelaere zelf en aangevuld met bijpassend werk van vijf andere schrijvers. Met gedichten van Frank Adam – Frederik Lucien De Laere – Herman Leenders – Peter Theunynck. Schipdonkblues door Jack van Poll.

In dit aparte literaire dagboek wordt gemijmerd over de tussenpositie die de schrijver inneemt tussen zijn tuin en het hem omringende landschap enerzijds, en de buitenwereld anderzijds. Bespiegelingen over kunst, brokstukken herinnering, reacties op hedendaagse wantoestanden en beschouwingen over de natuur wisselen elkaar af in de Wispelaeres poëtische, sterk zintuiglijke stijl.

De lectuur van dit dagboek wordt aangevuld met enkele fragmenten uit vorig werk, die het prachtige kanalenlandschap tussen Brugge en Gent oproepen in de hoop het alsnog voor de teloorgang te behoeden.

Inhoud
Ik ben ongeneeslijk
Fragment uit Het verkoolde alfabet
Slotscène uit de roman Tussen tuin en wereld
Schipdonkblues door Jack van Poll
Guy Plasschaert Over watersnood en nood aan water
Frederik Lucien De Laere IM (In Memoriam)
Frank Adam Protestdicht tegen de stadsdichter van Damme, Soort van Haiku voor een oude boom, Protestapocalyps
Herman Leenders Ondanks Na Blakkeveld, Lege handen, Charon
Peter Theunynck Canadezen

Paul de Wispelaere (1928) werd in Brugge geboren. Hij is romanschrijver en essayist, auteur van onder meer Paul-tegenPaul, Het verkoolde alfabet, Cuba en ander reisverhalen en Onder voorbehoud.

In Tuin en wereld werden zijn vier romans Tussen Tuin en wereld, Mijn huis is nergens meer, Brieven uit Nergenshuizen en En de liefste dingen nog verder gebundeld. Daarnaast is de Wispelaere verbonden geweest aan diverse literaire tijdschriften. Zijn werk werd bekroond me onder andere de Prijs der Nederlandse letteren.