NL | EN
Uitgeverij  Volwassenen
Lienen aan Locht

Lienen aan Locht

 • Auteurs

  Lerus Roelofs, Maaike Roelofs

 • Prijs

  20.99

 • ISBN

  9789079390359

Bestel dit boek

Lienen aan Locht |

In Lienen aan Locht heeft Maaike Roelofs verschillende componisten, beroepsmusici die vrienden, collega of familie zijn, opdracht gegeven muziek te schrijven op de gedichten van haar vader, Elerus Feiko Roelofs (1917 – 1997).

Lerus Roelofs was jurist en dichter. Tijdens zijn middelbare schooltijd op de Rijks HBS in Ter Apel schreef hij al gedichten. Hij schreef in de taal van zijn ouders: het Oldambts. De natuur is een terugkerend thema; het Groninger land in weer en wind. In de seizoenen en natuurkrachten zoekt de dichter naar antwoorden over leven en dood. Roelofs’ poëzie heeft een zekere mystieke of religieuze inslag. Andere gedichten van Lerus Roelofs geven impressies weer, opgedaan op reizen of tentoonstellingen. En er zijn ook een aantal humoristische en satirische gedichten.

Roelofs maakte enige tijd deel uit van de redactie van Dörp en Stad.

Jan Mulder draagt en leest de gedichten voor. Hij komt uit dezelfde streek als Lerus Roelofs en spreekt hetzelfde dialect: het Oldambts.

 • ‘De behoefte om volledig mens te wezen, om zich uit te leven in een vrije gedachtewereld, dat is de spil van Lerus Roelofs dichterschap. Tussen tijd en eeuwigheid is de levenslijn van deze dichter. Hij is op zoek naar eeuwigheidswaarden, naar het blijvende, het supermenselijke, naar dat wat er altijd was en nooit kan vergaan. Hij is een ‘stille struner, een gelukzuiker’.
  Jan Boer in het Nieuwsblad van het Noorden.