NL | EN
Uitgeverij  Volwassenen
Karel Vingerhoets leest De Fanfare De Sint-Jansvrienden

Karel Vingerhoets leest De Fanfare De Sint-Jansvrienden

 • Auteur

  Ernest Claes

 • Illustrator

 • Voorlezer

  Karel Vingerhoets

 • Prijs

  11.99

 • ISBN

  9789081139540

Bestel dit boek

De onweerstaanbaar komische geschiedenis De Fanfare De Sint Jansvrienden speelt zich af op het katholieke, Vlaamse platteland aan het begin van de vorige eeuw.

“Als de mannen van Averbode zondags ’s avonds in een herberg ieverans bijeen zitten, dan komen ze er elke keer weer op terug, en verteld de ene er dit van, en weet de andere er nog dàt van, en dan slaan ze met de vlakke hand op de knie dat het patst en lachen dat hun kaken er zeer van doen. Want de fanfare, ziet ge, dat is zowat het enige dat er ooit in Averbode is voorgevallen. Wat er daarvoor gebeurde, is n de loop van de jaren stilaan vergeten. Met het bestaan van de fanfare is om zo te zeggen een soort nieuwe tijdrekening begonnen, en wanneer ze over iets spreken dat al enige tijd geleden is, zeggen ze niet: ‘in ’t joar zoeveul of zoeveul’, maar wel ‘in ’t joar veur de fanare’ of ‘noa de fanfare’, en daarmee weten ze bij ons veel beter wanneer het gebeurde dat wanneer ge met cijfers zoudt afkomen.”
Uit: De Fanfare

Deze Vlaamse novelle wordt op onnavolgbare wijze gelezen door de geboren verteller Karel Vingerhoets.

Inhoud
Jeugd
De Fanfare De Sint Jansvrienden

Over de auteur
Ernest Claes (1885-1968) was een Vlaams auteur.
Hij schreef het boek De Witte, een streekroman over een belhamel in humoristische stijl. In Vlaanderen is hij een van de meest gelezen schrijvers.

Over de spreker
Karel Vingerhoets (1953) is een Vlaamse acteur. Na zijn humaniora aan het Sint-Gummaruscollege te Lier, studeerde Karel Vingerhoets aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Hij stond jarenlang op de planken in het Weense Burgtheater. Terug in België acteerde hij in verschillende Vlaamse series zoals: Slisse & Cesar, Langs de Kade, Misafir, Thuis, Buiten De Zone, F.C. De Kampioenen, Alias en Human Day. Karel vertolkte tussen 2005 en 2006 de rol van burgemeester Peter Dehaene in de Vlaamse televisieserie Wittekerke.Daarnaast is hij ook actief als beeldend kunstenaar met voornamelijk abstracte schilderijen.

“De Fanfare De Sint Jansvrienden is een hilarische vertelling, met veel zwier verteld, die ons met veel genoegen deed denken aan onze periode als tweede hoorn bij de Sint Hubertusfanfare in Neerglabbeek..” Peter Haex, Gazet van Antwerpen.