NL | EN
Uitgeverij  Volwassenen
Ja zuster, Nee zuster en andere hoogtepunten

Ja zuster, Nee zuster en andere hoogtepunten

 • Auteur

  Annie M.G. Schmidt

 • Illustrator

 • Voorlezer

  Hetty Blok

 • Prijs

  11.95

 • ISBN

  9789047605508

Bestel dit boek

Gerestaureerd audiomateriaal van 6 originele afleveringen uit 1966-1968 met aanvullende nieuwe teksten van Hetty Blok.

Ja zuster, nee zuster speelt zich af in een ‘rusthuis vol herrie’, waar zuster Klivia de scepter zwaait. In het huis wonen onder andere Gerrit, opa, de ingenieur en er is een boze buurman Boordevol. Elke aflevering staat op zich en de liedjes hebben weinig met het verhaal te maken. Iemand kan zeggen ‘We kunnen gewoon een liedje zingen, dat helpt altijd!’ en er is aanleiding om te gaan zingen!

Harry Bannink over het succes van Ja zuster, nee zuster: “Het was er denk ik de tijd voor. Het juiste moment, de juiste omstandigheden. Ik heb geen verklaring voor het succes (…) We waren ons er absoluut niet van bewust dat we aan een topper werkten.”

Het luisterboek bevat opnamen gemaakt van de originele mono tv uitzendingen. Ernstige onrechtigheden werden verwijderd. Om het historische karakter niet aan te tasten werd er echter bewust voor gekozen de banden niet volledig te schonen.

De verbindende teksten werden gesproken door Hetty Blok als zuster Klivia en opgenomen in studio Paul Weyenberg, Amsterdam (september 2000).

Muziek: Harry Bannink
Hoorspelbewerking: Hans van Dijk
Productie & coördinatie: Ton Scherpenzeel
Mastering & editing: Peter Brusse &
Met dank aan Flip van Duijn, Martin Scheffer, Richard Groothuizen, Harry Meulman en Maarten Eilander (Theater Instituut Nederland).