NL | EN
Uitgeverij  Kinderen

Hondje de enige echte

Bestel dit boek

Hondje is geen merkhondje. Geen ras of soort. Van Hondje is er maar één. Hij is niet groot of klein. Hondje is een groot man in een klein lijf. Hij heeft geen baas of huis. Hondje is de baas over zichzelf. Hij doet wat hij zelf wil. Het liefst iedere dag zijn natte neus achterna. Op zoek naar avontuur en eten!

In Hondje, de enige echte leren wij dit kwispelende vrijgevochten hondje beter kennen. We lezen hoe hij gedurende het jaar zijn dagen vult. We kijken hoe hij wandelingetjes maakt en onverwachtse bezoekjes brengt. Gewoon een boek over het leven van Hondje. Het hondje dat voor niets en niemand bang is, behalve voor de hond van de slager.

Hondje, de enige echte is bekroond met een Zilveren Penseel 2016.

  • Over Hondje, de enige echte:

    ‘Hondje, de enige echte vult het gat tussen prentenboeken en leesboeken. Een aanwinst dus en een genot om voor te lezen, zelfs aan kinderen die bang zijn voor honden. Of misschien juist voor hen.’ – Uit het Juryrapport Penselen en Paletten 2016.

    ‘Op de tekeningen heeft Hondje zo’n guitige snuit dat je hem al in je hart sluit voor je een letter hebt gelezen. Toch worden Jagtenbergs illustraties dankzij stevige belijning en frisse kleurvlakken nergens té aaibaar.’ – Bas Maliepaard, Trouw

    ‘Als hondeneigenaar kwam ik zoveel herkenbaarheid tegen en bij mij is zeker regelmatig een glimlach op mijn gezicht verschenen. Hondje, de enige echte, is een hondje om van te houden, een hondje dat jou verovert en zich in je hart nestelt.’ – Passievoorboeken.

    ‘De verhaaltjes over Hondje zijn dus enorm leuk. Maar bekijk de tekeningen ook aandachtig. De tekeningen van Hondje lijken op het eerste gezicht simpel, met eenvoudige vormen en felle kleuren. Maar dat is schijn, want over de tekeningen is eigenlijk heel goed nagedacht. De illustraties sluiten namelijk perfect aan bij de tekst. De avonturen van Hondje zijn onbezorgd, een beetje knullig en vrolijk. En ook van Jagtenbergs tekeningen word je gewoon heel blij. Kijk maar eens naar Hondjes trotse gezicht als hij denkt dat de blaadjes zo mooi geel worden van zijn plas. Of naar de grappige jasjes die Hondje aantrekt in de hondenkledingzaak en het verwarde gezicht dat hij daarbij trekt: Hondje vindt het maar niks!’ – Leesfeest.