NL | EN
Uitgeverij  Volwassenen
Het toeval dat geluk heet

Het toeval dat geluk heet

 • Auteurs

  Beatrice van der Poel, Thomas Verbogt

 • Zanger

  Beatrice van der Poel

 • Muzikanten

  Jakob Klaasse, Marcel de Groot, Thijs Vermeulen

 • Duur

  ca. 2 uur

 • Prijs

  15.99

 • ISBN

  9789047606703

Bestel dit boek

Het Toeval Dat Geluk Heet, een muzikale novelle door Beatrice van der Poel & Thomas Verbogt. Naar aanleiding van liedteksten van het album Hard en Hoofd van Beatrice van der Poel schreef auteur Thomas Verbogt theaterteksten voor de gelijknamige muziekvoorstelling. Die samenwerking beviel beiden zo goed dat hij speciaal voor Beatrice een nieuw verhaal schreef voor het luisterboek. Het Toeval Dat Geluk Heet gaat over kleine momenten van groot geluk die je ineens kunnen overkomen, over onverwachte gebeurtenissen die het alledaagse leven buitengewoon en soms raadselachtig maken. Beatrice las en zong de liedjes; de theaterteksten en de nieuwe tekst zijn samen één verhaal geworden. Het is een tintelend verhaal over verlangen en optimisme, over de moed en de wil telkens opnieuw te beginnen en over de avonturen die iedere nieuwe dag te bieden heeft. 

Beatrice van der Poel (1966) zingt en schrijft liedjes. Inmiddels verschenen twee Nederlandstalige albums van haar: Langzaam Los en Hard en Hoofd. Daarnaast leent ze haar stem aan luisterboeken zoals De bewoonde wereld en Het veilige huis van Nicci French en De reünie van Simone van der Vlugt.

Thomas Verbogt (1952) schrijft romans, verhalen en toneelstukken, is columnist bij De Gelderlander en al sinds jaar en dag regelmatig bij de VPRO-radio te horen. Zijn oeuvre kenmerkt zich door een sobere, melancholieke stijl. Zijn laatste roman Verdwenen tijd stond op de longlist voor de Librisprijs.