NL | EN
Uitgeverij  Kinderen

Het goede leven van Hondje (de enige echte)

Bestel dit boek

Het goede leven van Hondje (de enige echte) |

In Het goede leven van Hondje (de enige echte) is Hondje blij met elke vriend die hij ontmoet. Hij slaapt waar hij wil, eet wat hij lust. Hier een aai, daar een lik. Hondje weet wat goed leven is; één zijn met de natuur en vooral tevreden zijn met jezelf.  Het beroemde en beruchte Hondje beleeft veel avonturen, waarin de vier elementen – aarde, lucht, vuur en water – centraal staan.

 

  • Over Hondje, de enige echte:

    ‘Hondje, de enige echte vult het gat tussen prentenboeken en leesboeken. Een aanwinst dus en een genot om voor te lezen, zelfs aan kinderen die bang zijn voor honden. Of misschien juist voor hen.’ – Uit het Juryrapport Penselen en Paletten 2016.

    ‘Op de tekeningen heeft Hondje zo’n guitige snuit dat je hem al in je hart sluit voor je een letter hebt gelezen. Toch worden Jagtenbergs illustraties dankzij stevige belijning en frisse kleurvlakken nergens té aaibaar.’ – Bas Maliepaard, Trouw

    ‘Als hondeneigenaar kwam ik zoveel herkenbaarheid tegen en bij mij is zeker regelmatig een glimlach op mijn gezicht verschenen. Hondje, de enige echte, is een hondje om van te houden, een hondje dat jou verovert en zich in je hart nestelt.’ – Passievoorboeken.

    ‘De verhaaltjes over Hondje zijn dus enorm leuk. Maar bekijk de tekeningen ook aandachtig. De tekeningen van Hondje lijken op het eerste gezicht simpel, met eenvoudige vormen en felle kleuren. Maar dat is schijn, want over de tekeningen is eigenlijk heel goed nagedacht. De illustraties sluiten namelijk perfect aan bij de tekst. De avonturen van Hondje zijn onbezorgd, een beetje knullig en vrolijk. En ook van Jagtenbergs tekeningen word je gewoon heel blij. Kijk maar eens naar Hondjes trotse gezicht als hij denkt dat de blaadjes zo mooi geel worden van zijn plas. Of naar de grappige jasjes die Hondje aantrekt in de hondenkledingzaak en het verwarde gezicht dat hij daarbij trekt: Hondje vindt het maar niks!’ – Leesfeest.