NL | EN
Uitgeverij  Kinderen

Hallo, Meneer de Uil

 • Auteur

  Patrick Bremmers

 • Prijs

  23.99

 • ISBN

  9789047625803

Bestel dit boek

Vijftig jaar geleden las Meneer de Uil voor het eerst voor uit De Fabeltjeskrant. Generaties kijkbuiskinderen groeiden op met Bor
de Wolf, Juffrouw Ooievaar, Lowieke de Vos en al die andere dieren uit het Grote Dierenbos. ‘Hatsikidee’, ‘Tuut-tuut-tuut-tuut’ en natuurlijk ‘Oogjes dicht en snaveltjes toe’ zijn gevleugelde uitspraken die voor altijd in ons collectieve geheugen staan gegrift.

Hallo, Meneer de Uil – De Fabeltjeskrant vertelt voor het eerst het complete verhaal van de totstandkoming van dit unieke programma, de dieren uit Fabeltjesland en de mensen achter de schermen. Het boek staat bol van de mooie plaatjes en exclusief
archiefmateriaal. Ontdek opnieuw de muziek, de dubbele bodems en de diepere lagen. Want dieren zijn immers precies als mensen.

 • Bezoek de tentoonstelling Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant’ vanaf 29 september 2018 in LP2 (Las Palmas) Wilhelminapier, Rotterdam. De tentoonstelling is een Fabel-experience voor het hele gezin.
  Meer informatie

 • Meneer de Uil is terug
  Vijftig jaar geleden werd de eerste Fabeltjeskrant uitgezonden. Er is een nieuw boek, een tentoonstelling en ook een film op komst. Komend jaar worden 52 nieuwe afleveringen van De Fabeltjeskrant uitgezonden, meer… – Henk van Gelder, NRC 27 /9/ 2018. 

  De Fabeltjeskrant keert terug op televisie
  Het nieuwe kinderprogramma rond Meneer de Uil wordt geen poppenserie, maar digitale animatie, die het uiterlijk van de oorspronkelijke serie zo goed mogelijk nabootst, meer… – Wilfred Takken, NRC  1/11/2017.