NL | EN
Uitgeverij  Volwassenen

Dichter bij de meester – Gezelle Gezongen

 • Auteur

  Bart Vandekerkhove

 • Prijs

  20,00

 • ISBN

  9789079390557

Bestel dit boek

Een 19e-eeuwse West-Vlaamse rapper avant la lettre!

Guido Gezelle, de meest muzikaal vertaalde dichter van de Lage Landen, heeft zo zijn eigen ‘Dead Poets Society’. Door zijn weergaloos gevoel voor ritme, rijm en klank, lijkt Gezelle soms een West-Vlaamse rapper avant la lettre.
Teksten en gedichten zijn bijeengebracht door auteurs die zich door zijn werk lieten inspireren. Gezelles eigen gedichten zijn op muziek gezet door klassieke en moderne componisten als Jules Van Nuffel, Remi Ghesquiere en Anna Lambrechts-Vos, Willem Vermandere en Cesare Palange. Ze worden vertolkt door Het ensemble Gezelle Gezongen met bekende melodieën en lichte jazzinvloeden.

Ode aan een van de grootste dichters van de Lage Landen.

 • In ‘Dichter bij’ worden liederen verklankt die in dichte of verre relatie staan met Gezelle. Liederen op tekst van o.a. Albrecht Rodenbach, Alfons Mervillie, René De Clercq en Eugene van Oye worden naadloos verweven met een muzikale ode aan Gezelle door Alice Nahon. Met ‘De meester’ worden Gezelles eigen gedichten niet vergeten waarbij klassieke componisten (Jules van Nuffel, Remi Ghesquiere, Anna Lambrechts-Vos) naadloos worden verenigd met het hedendaagse werk van o.a. Willem Vermandere en Cesare Palange.

  Het ensemble Gezelle Gezongen, bestaande uit Bart Vandekerkhove (zang), Stan Driesen (piano) en Johan Vandendriessche (multi-instrumentalist), is een kruisbestuiving van een klassiek timbre met gekende melodieën en lichte jazzinvloeden. Verder nog een keur aan gasten: Riet Muylaert, Simone Milsdochter, Kurt Defrancq, Katelijne Verbeke en Matteo Di Leonardo. Lieve Hoet schreef een kort verhaal.