zoek home bestel contact english
De god denkbaar denkbaar de god
Auteur: W.F. Hermans

Verbazingwekkend was het tempo waarmee W.F. Hermans zijn De God Denkbaar Denkbaar de God (1956) voorlas, zonder haperen, als een gepassioneerde getuigenverklaring van een surrealistisch natuurverschijnsel.

De taal van dit literaire werk is in contradictie met de personages, en de hoofdpersoon bestáát zelfs enkel bij gratie van die contradictie: Denkbaar is een op papier tot leven gekomen Godsbewijs. Hij denkt, dus hij bestaat.

Oorspronkelijk uitgezonden van 2 januari t/m 6 februari 1995 in VPRO's De Avonden en in dat jaar door de VPRO in een cd-box uitgebracht. Nu is er een heruitgave in de vorm van een luisterboek. Productie van Uitgeverij Rubinstein en Uitgeverij De Bezige Bij i.s.m. VPRO en W.F. Hermans Instituut.

Willem Frederik Hermans (1921-1995) studeerde fysische geografie in Amsterdam, promoveerde in 1955, was tot 1973 lector aan de Groningse universiteit, vestigde zich als schrijver in Parijs om de laatste jaren van zijn leven door te brengen in Brussel. Hermans schreef een een enorm en veelzijdig oeuvre en hij geldt als een van de grootste Nederlandstalige schrijvers. Behalve romans publiceerde hij in de loop der jaren ook verhalen, essays, poëzie, vertalingen en toneelwerk. Vertalingen van zijn werk verschenen in Duitsland, Noorwegen, Zweden, Engeland en Amerika, Frankrijk, Griekenland, Slovenië en Estland.
Voorlezer: W.F. Hermans
Verschijningsdatum: verschenen
ISBN/EAN: 9789054447085
Prijs: € 0.00
Media: alleen als download
       
   
Fragment beluisteren:
Loading the player ...