zoek home bestel contact english
Dagboek van een Geisha
Auteur: Arthur Golden

Deze internationale bestseller neemt u mee naar de schoonheid en wreedheid achter de rijstpapieren wanden. Uiterlijk is doorslaggevend, mannen wedijveren over de prijs van de maagdelijkheid van een meisje...

Met de wijsheid van een vrouw die het einde van haar leven nadert, vertelt Sayuri haar levensverhaal. Dat verhaal begint in 1929, in een vissersdorpje, op het moment dat Sayuri’s leven een dramatische wending neemt. Haar moeder is ziek, haar vader oud en versleten. Door een bizar ongeluk komt ze onder de aandacht van meneer Tanaka, de rijkste man van het dorp, die haar vader weet over te halen zijn acht jaar oude dochter aan een geishahuis in Kyoto te verkopen. In het decadente hart van Kyoto maakt Sayuri zich de vaardigheden van een geisha eigen. Achter een façade van luxe wordt zij met harde hand opgeleid in de kunst van het vermaken en verlokken van machtige mannen. Maar wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en de geishahuizen hun deuren sluiten, moet Sayuri haar leven opnieuw inrichten en haar vaderland verlaten. Verkorte versie.

Arthur Golden (1956) studeerde geschiedenis en Japans aan Harvard en Columbia, en woonde en werkte in China en Japan. Hij woont in Brookline, Massachusetts. Dagboek van een Geisha is zijn eerste roman.

Annemarie Oster is schrijfster, actrice en publiciste. Ze werd ondermeer bekend door haar optredens in het satirische programma Hadimassa, haar columns in kranten, bladen en programmabladen. In 1994 debuteerde zij met haar boek Een moeder van niks.
Voorlezer: Annemarie Oster
Verschijningsdatum: verschenen
ISBN/EAN: 9789047602804
Prijs: € 0.00
Media: alleen als download
       
   
Fragment beluisteren:
Loading the player ...
Downloaden bij Luisterrijk: