zoek home bestel contact english
Daantje de wereldkampioen
Auteur: Roald Dahl

Daantje woont samen met zijn vader in een oude woonwagen. Hij leert van zijn vader hoe hij fazanten moet vangen. Maar stropen mag niet!

Daantje lijkt wel een vriend van Sjakie (en de chocoladefabriek): hij is ook aardig, slim, oplettend en humoristisch. Hij woont met zijn vader in een oude woonwagen. Zijn vader is een geweldig verteller en een genie op het gebied van vliegers. Net als de dorpsagent en de domineesvrouw, stroopt hij af en toe een fazant omdat het zo vreselijk spannend is... en lekker. Hij vangt de fazanten door bijvoorbeeld rozijnen aan een haar van een paardenstaart te rijgen. Zijn groot vijand is een rijke dikke pief die jaarlijks een jachtpartij organiseert op fazanten. Daantje bindt samen met zijn vader de strijd aan met deze gluiperd.

Daantje de wereldkampioen is in 1977 bekroond met de Zilveren Griffel. In 1989 is het boek verfilmd met Jeremy Irons en zijn zoontje in de hoofdrol.

Net als veel andere luisterboeken van Roald Dahl leest Jan Meng ook het verhaal van Daantje voor. Met Meng zijn stembuigingen en intonatie is ook dit Dahl luisterboek weer om van te smullen.

Voorlezer: Jan Meng
Illustrator: Quentin Blake
Verschijningsdatum: herdruk
ISBN/EAN: 9789054445593
Prijs: € 16.95
Media: 4 cd-luisterboek
       
   
Fragment beluisteren:
Loading the player ...
Bestellen bij BOL:
Downloaden bij Luisterrijk: