zoek home bestel contact english
Camera obscura van Hildebrand
Auteurs: Hildebrand, Nicolaas Beets

In 2014 was het tweehonderd jaar geleden dat Nicolaas Beets (pseudoniem Hildebrand) werd geboren. Zijn Camera Obscura geldt nog steeds als een van de hoogtepunten uit de Nederlandse literatuur van de negentiende eeuw. Het boek is bovendien geschreven in voortreffelijk Nederlands. Met humor, goedmoedige spot, rake formuleringen en onderkoelde ironie wordt de burgerlijke samenleving van die dagen op de hak genomen. 
Peter van Zonneveld is als neerlandicus verbonden aan Universiteit Leiden. In 2013 verscheen zijn bekroonde biografie van Willem Bilderdijk De gefnuikte arend (met Rick Honings). Samen met Bert Paasman stelde Van Zonneveld de bloemlezing Album van de Indische po√ęzie samen (2014). 
Cees van Ede bedacht het concept Het Uur van de Wolf (nps) en was twaalf jaar lang de eindredacteur en de stem van deze culturele programmaserie. Voor die tijd maakte hij televisieportretten van persoonlijkheden uit de theater- en filmwereld. Eerder las Van Ede onder meer de luisterboeken Norwegian Wood en Na de aardbeving van Haruki Murakami voor. 
Voorlezer: Cees van Ede
Verschijningsdatum: verschenen
ISBN/EAN: 9789047617549
Prijs: € 24.95
Media: Boek + 4 cd's
       
   
Bestellen bij BOL:
Bestellen bij Amazon: amazon